Postscript R.I.P.

Postscript R.I.P.Ja, nå er vel tiden kommet for å si farvel til dette fontformatet. Det har tjent oss vel i mange år, men det blir vanskeligere og vanskeligere å bruke eldre Postscript fonter i nye operativsystemer:

Windows krever en bestemt sammensetning av filer for å kunne installere Postscript fonter, og det er ikke alle fonter som kommer med akkurat disse filene (tidligere tok nemlig Windows de filene som var tilgjengelig og lagde selv de filene som trengtes – men dette har Windows sluttet å gjøre).

MacOS X introduserte i sin Snow Leopard versjon en bug som gjorde at linjefallet endret seg i eksisterende dokumenter der man hadde brukt enkelte Postscript fonter.

Så det ser ut som om operativsystemene ikke «liker» Postscript fonter lenger…

Og det kan man jo forstå, da både TrueType (.ttf) og OpenType (.otf) formatene er mer oppdaterte, og enklere å behandle: de består begge av kun én fil, og samme filen kan benyttes både i Windows og MacOSX ! (I motsetning til Postscript fonter der filene er plattform-spesifikke).

Så vi anbefaler våre kunder nå kun å anskaffe Postscript fonter hvis den aktuelle fonten ikke er tilgjengelig i OpenType eller TrueType format. Man kan sikkert benytte Postscript fonter i flere år fremover, men alle tegn tyder på at det vil bli mer og mer plundrete…

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: