Floris Text

Lucas de Groot er jo mest kjent for sin store Thesis fontfamilie (og særlig TheSans med alle sine varianter) men han har de siste årene også utviklet flere andre gode fontfamilier. Han jobber jo nå det meste av tiden med spesialutvikling og tilpasninger av fonter for kunder, men endel av disse fontene blir heldigvis også til kommersielle fonter tilgjengelige for alle.

Floris Text er en solid font beregnet for setting av løpende tekst i aviser, magasiner og bøker – komplett med innebygget Small Caps og 3 tallsett. Den er en videreutvikling av spesielle overskriftfonter laget for den franske avisen Le Monde og det tyske ukebladet Jungle World, men den står godt på egne ben.

Floris Text

One Response to Floris Text

  1. Med redesign av nettsiden ifjor tok Fasett i bruk Floris (FlorisJW – en modifikasjon av headlineversjonen fra tyske Jungle World) som en del av vår visuelle identitet, og vi er veldig fornøyde med denne nydelige fonten. Vi har vært i tett kontakt med Lucasfonts, og kan ta for oss æren å ha sikret en skikkelig ‘ø’ i fonten, som kun var en betaversjon da vi lisensierte den for bruk. Per idag bruker vi fonten med sIFR-replacement, siden vår nettstedsoppdatering skjedde midt under webfonts-revolusjonen, når ikke engang utgiveren selv kunne forutse utviklingen og stegene videre. Perspektivet er selvfølgelig å bytte til Floris i woff/eot-formatene.

    Se Floris i bruk: http://www.fasett.no/
    http://www.fasett.no/typografi/floris-en-ny-headline-font-for-fasett-article142-153.html

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: