Laborat

Fontfamilien Laborat er en Grotesk-skriftfont som kombinerer geometrien til en sirkel og en firkant. Det visuelle budskapet om geometri blir brukt på stilistiske sett og modifisert av spesialtegn, inkludert abstrakte former eller symboler, som gjør fonten til et visuelt “grafisk” språk.

Den grunnleggende karakteren til fontfamilien ligger i standardsettet basert på de sirkelformede bokstavformene. De stilistiske settene 01 til 03 er preget av forskjellige geometriske modifikasjoner av den voksende karakteren og ideen «fra sirkel til firkant» brukt på bokstavene a, f, g, l, r, t, u, y. Ved å bruke disse forskjellige endringene av konsistente bokstavformer, gir det plass for et lekent uttrykk.

Den første inspirasjonen til fontfamilien stammer fra Paul Reners Futura-skisser, som var en feiring av geometrisk lek av modernismen som møter konstruktivisme. Den er modifisert til en ny, moderne “bølge” av typografi som en grafisk metode.

Fontfamilien Laborat kommer i de 6 fontsnittene: Hairline,Light, Regular, Medium, bold og Heavy. Laborat har 697 glyfer, og er designet av Kristina Jandova. OpenType funksjoner er blant annet: kontekstuelle alternativer, glyfer, brøker, kerning, ligaturer, ordinaler, hevede og senkede tegn, jevnhøye tall, 4 stilistiske sett og tegn og symboler. Språk som støttes er: Sentral/Øst Europeisk og Vest Europeisk, Baltisk, Tyrkisk og Rumensk.

Monotype – Lansert Januar 2021


Laborat Family, 6 snitt – kr 2.333,- + mva

Laborat pr snitt – kr 759,- + mva


Kontakt oss! 23 28 76 30 eller 23 40 42 00
E-post: luth@luth.no eller kundesenter@decorativ.no

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: