Avenir Next World – Ny versjon av de populære Avenir Next fontene.

Den opprinnelige Avenir-skrifttypen ble designet av Adrian Frutiger i 1988, etter år med interesse for sans serif-fonttyper. Ordet Avenir betyr «fremtid» på fransk og antyder at skriftstypen skylder noe av fortolkningen til Futura. Men i motsetning til Futura er ikke Avenir rent geometrisk; den har vertikale streker som er tykkere enn horisontalene, en “o” som ikke er en perfekt sirkel, og forkortet stigning. Disse nyansene hjelper til å gjør Avenir Next lett å lese og gir et harmonisk og fornuftig utseende for både tekster og overskrifter.

I 2012 jobbet Akira Kobayashi sammen med Avenirs anerkjente skaper Adrian Frutiger for å bringe Avenir Next til live, som et nytt syn på den klassiske Avenir. Målet med prosjektet var å ta et vakkert designet Sans og oppdatere det slik at dets tekniske standarder overgår status quo, og etterlater oss med en virkelig overlegen sans-familie.

Siden den gang utvidet Monotype skrifttypen for å imøtekomme flere språk. Akiras dype kjennskap til eksisterende iterasjoner av Frutiger-designene, sammen med hans forståelse av designfilosofien til mannen selv, gjorde at han var enestående egnet til å lede opprettelsen av forskjellige språkfonter.

Avenir Next World-familien, den siste utgivelsen fra Monotype, er en omfattende familie av skrifter som tilbyr støtte til mer enn 150 språk og skript som inkluderer latin, kyrillisk, gresk, hebraisk, arabisk, georgisk, armensk og thai. Avenir Next World inneholder 10 tykkelser, fra UltraLight til Heavy.

De respektive 10 kursive stilene støtter ikke arabisk, georgisk og thai, siden Italic stil ikke er kjent i disse skriptene / språkene. Separate ikke-latinske produkter for å støtte bare det arabiske, kyrilliske, georgiske, hebraiske og thailandske skriptet er også tilgjengelig for de som ikke trenger full språkstøtte.

Designere: Adrian Frutiger, Akira Kobayashi, Anuthin Wongsunkakon, Yanek Iontef, Akaki Razmadze, Nadine Chahine, Monotype Studio, Toshi Omagari, Elena Papassissa

Linotype – Lansert Januar 2021


Avenir Next World Complete Family, 20 snitt – kr 7.400,- + mva

Avenir Next World pr snitt – kr 2.200,- + mva


Kontakt oss! 23 28 76 30 eller 23 40 42 00

E-post: luth@luth.no eller kundesenter@decorativ.no

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: