Ionic No 5

Ionic No 5 er en oppdatering av en klassisk Linotype Clarendon-stil serif, en annen restaurert klassiker fra Monotype-biblioteket. Den originale skrifttypen ble designet for å bli skrevet ut og lest i små størrelser, og var populær blant aviser i det 20. århundre da den ble født.

Fordi disse stilene var så populære for bøker og aviser så lenge, forbinder vi dem med å være redaksjonelle eller for bøker, ikke kjedelige, men gjennomtenkte. Designere i dag kan bruke den tilknytningen til deres fordel som en visuell snarvei for å formidle lignende meninger. For å modernisere skrifttypen er det innført skarpe kanter og overflater.

De tynneste fontsnittene kan gi en dansende skrivemaskin estetisk, med lav slagkontrast. De tyngre fontsnittene har en utvilsom tilstedeværelse på siden. Samlet sett har skriftstørrelsen en rikdom og nesten illustrativ kvalitet.

Ionic No 5 er tilgjengelig i de 10 fontsnittene Light, Regular, Medium, Bold, Black med tilhørende Italic. OpenType funksjoner er blant annet: kontekstuelle alternativer, store bokstaver i mindre format, brøker, kerning, ligaturer, ordinaler, hevede og senkede tegn, jevnhøye tall, 1 stilistisk sett og tegn og symboler. Språk som støttes er: Vest Europeisk, Sentral- / Øst- Europeisk, Baltisk, Tyrkisk, og Rumensk.

Monotype – Lansert April 2021


Ionic No 5 Family, 10 snitt – kr 2.795,- + mva

Ionic No 5 pr snitt – kr 705,- + mva


Kontakt oss! 23 28 76 30 eller 23 40 42 00

E-post: luth@luth.no eller kundesenter@decorativ.no

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: